Nieuwsflits stukje Lichtplaats

In januari 2019 stond ik in de nieuwsflits van de Lichtplaats. Ik heb een heel leuk interview gehad  met Edith Atkins. Hier deel ik graag het stukje.

.

Studio Mooij in het Licht
 
In iedere Nieuwsflits zetten we één van onze gezondheidswerkers in het Licht door middel van een interview. Het geeft jou als lezer de kans iemand beter te leren kennen, zijn/haar beweegredenen te begrijpen, en om te kijken wat hij/zij kan bijdragen aan jouw gezondheid en welzijn.

Deze keer is het de beurt aan Marleen Mooij, oprichter en eigenaar van Studio Mooij (Witte Deur)

1.      Vertel! Wie ben je eigenlijk?
Ik ben Marleen Mooij, opgegroeid in Westzaan en nu woon ik met mijn vriend en dochter van 3 in Zaandam.
 
2.     Waarom ben je gaan doen wat je doet?
Wat is je missie?

Make-up had altijd al mijn interesse. Vroeger pikte ik vaak mijn moeders make up tasje en en maakte ik allerlei creaties op mijn gezicht.  Na een tijdje in een restaurant te hebben gewerkt wilde ik er graag iets anders naast doen en koos er voor om de visagie opleiding bij Else le Comte te volgen in Amsterdam. Dat vond ik superleuk, en naast mijn vaste baan deed ik af en toe een visagie opdracht.

Het begon op een gegeven moment toch weer te kriebelen. Ik wilde mezelf verder ontwikkelen. Dus een paar jaar na de visagie opleiding begon ik aan de tweejarige avondopleiding schoonheidsspecialiste op de Haarlemse Akademie. Waarna ik thuis al snel een kamer als salon had ingericht.

Wat ik leuk vind, is dat het heel breed is. Je kan allerlei specialisaties doen en cursussen volgen om bij te leren. Het is ook steeds in beweging. Er komen altijd nieuwe technieken en producten bij. Daardoor blijft het interessant.

Mensen voelen zich fijner als hun ongewenste haar of onzuiverheden verwijderd zijn. Het geeft iemand een zelfverzekerder gevoel.
Mijn missie is dat mensen een stuk fijner en zelfverzekerder de deur uitstappen en niet de neiging hebben om hun gezicht te verbergen. In de nabije toekomst wil ik mij meer gaan richten op huidverbetering.  Mensen helpen met huidproblemen. Huidproblemen kunnen psychische problemen veroorzaken. Ik zou heel graag deze mensen willen helpen met bv acne zodat ze lekkerder in hun vel zitten. 
 
3.      Wat heeft je naar De Lichtplaats gebracht?
Ik was aanwezig bij de eerste yogales die Sheba in de Lichtplaats gaf in haar Goudlokaal. De Lichtplaats was toen nog in de opbouwfase. Sheba gaf mij een rondleiding en liet mij een oude kantoorruimte zien. Hij stond vol met school stoelen en bureaus en het  systeem plafond was een rommeltje. Toch zag ik wat er met de ruimte gedaan zou kunnen worden. Mijn vriend was toen net uit Amerika overgekomen om definitief bij mij en onze dochter te komen wonen. In Las Vegas was hij een massage therapeut en wilde dat werk graag in Nederland voortzetten.

Aanvankelijk waren wij opzoek naar een huis met een extra kamer (mijn salon was ondertussen een kinderkamer geworden) waar hij massages zou kunnen geven. Deze ruimte zou perfect zijn om daarvoor te gebruiken. Ik was even gestopt met mijn bedrijf omdat ik een tijd alleen de zorg voor mijn dochter had en ik 5 maanden op reis ging.

Nadat mijn vriend een tijdje werkzaam was in de Lichtplaats begon het bij mij ook weer te kriebelen en ben ik weer begonnen. In de Lichtplaats.

4.     Wat vind je het leukst aan je werk hier?
Ik vind de Lichtplaats een hele fijne plek. De sfeer en energie is altijd relaxt en goed. Fijne 'collega's'. Ik leer heel veel door mijn gesprekken met de mensen hier. Nieuwe inzichten en aanmoedigingen. Je bent met een groep en dat vind ik toch veel leuker dan een bedrijf aan huis. Ik volg zelf ook nog steeds yogalessen in de Lichtplaats. En Daves carrot cake is echt goddelijk.

5.   Wat kan jouw werk voor iemand betekenen?
Wat ik altijd hoop te bereiken met een behandeling is dat iemand blij en relaxt naar huis gaat. Sommige mensen komen echt omdat ze verandering in hun gezicht willen zien. Bijvoorbeeld door het weghalen van ongewenst haar/ talg of het creëren van mooie strakke en donkerdere wenkbrauwen.
Anderen komen om een heerlijk moment voor zichzelf te hebben.

Waar ze ook voor komen, door jezelf deze quality time te gunnen, bevorder je je innerlijke & uiterlijke gezondheid. 

En soms zijn er tijdens de behandelingen hele fijne gesprekken over van alles en nog wat. Ik werk dan ook niet met een strakke tijdslimiet en probeer altijd de tijd te nemen als dat gewenst is.

6. Dus jouw werk zorgt niet alleen voor schoonheid aan de buitenkant?
Nee, ik werk zeker  niet alleen maar aan uiterlijke schoonheid, maar ook aan innerlijke rust. Met een rustig muziekje op de achtergrond en een verwarmd bed hoop ik iemand zich helemaal relaxt te laten voelen. Als ik dan als afsluiting een nek-schouder-gelaats massage geef en daarna hoor "hè lekker Marleen" of "mijn huid voelt lekker zacht en fris". Dan heb ik iemand net even die oppepper gegeven en is op dat moment mijn doel bereikt

7.      Heb je een levensmotto/slogan/een les die je hebt geleerd waar jij in jouw leven veel aan hebt gehad?
 Wat ik probeer toe te passen in mijn leven is doen wat ik wil en mij niet tegen laten houden door angst of onzekerheid. Ik wilde bijvoorbeeld heel graag reizen en mijn toenmalige relatie was net over. Ik ben toen alleen gaan backpacken in Thailand. Toen ik mijn ticket boekte dacht ik echt 'waar ben ik aan begonnen??'. Doodeng vond ik het! Maar heb de beste tijd van mijn leven gehad. Anderhalf jaar later ging ik weer en toen 2 keer zo lang.

Het heeft mij geleerd om die emoties niet zo serieus te nemen. Als ik ze weer voel opkomenl probeer ik terug te denken aan die tijd.